678

VÅRA VARUMÄRKEN

Intracuticals är en ansiktsbehandling där ett speciellt serum trycks in i huden med syre under tryck. Behandlingen tillför viktiga antioxidanter, vitaminer och mineraler som är viktiga för huden och ökar cellens förmåga att förnya sig. Resultatet är en fylligare, spänstigare hud som ser yngre och friskare ut. Vi använder endast lågmolekylär hyalyronsyra utvunnit ur glutenfri vete och oliv,- helt vegan och naturlig. 

Intraceuticals är en mild, avkopplande och lugnande behandling som passar alla hudtyper. Det är den perfekta partnern till många andra behandlingar där den kan öka effektiviteten på hudslipning, microneedeling eller fruktsyra-peelingar. Behandlingen säljs ofta som en anti-age kur och är också mycket populär bland kändisar och brudar. Redan efter en behandling kan du se att huden är mer "plumpad", hudstrukturen är jämnare och mjukare, porerna är mindre och fukthalten är påfylld.

Intraceuticals har effektiva hudvårdsprodukter utformade för att maximera effektiviteten i behandlingarna och för att balansera, förbättra och motverka uttorkning, åldrande, pigmentering och problemhud. Det är viktigt att använda rätt hemmaprodukter som föreskrivs av hudterapeuten för optimalt resultat och maximal effekt.
 
Abloom Holistic Organic Skin Care ger din hud det allra bästa från naturen. Produkterna är helt fria från syntetiska och kemiska tillsatser. Abloom är "Raw Skin Food" med 100% certifierade, naturliga, ekologiska och vegetabiliska ingredienser. Innehåller endast 100% aktiva ingredienser, inget vatten eller onödiga fyllnadsmaterial. Produkterna är 100% vegan, ej testade på djur, inga GMO´s och inga kemikalier. Råvarorna är plockade vilt i naturen. Det används hela växter och örter enligt ett holistiskt perspektiv, allt för att bevara de terapeutiska egenskaperna och hjälpa att få din hud i optimal balans.

Abloom, som ett holistiskt organiskt företag, ger uppmärksamhet åt att rädda miljön så mycket som möjligt. Med hänsyn till korrekt förpackning av våra varor, minimeras miljöpåverkan av onödiga avfallsmaterial. Vi använder 100% biologiskt nedbrytbara förpackningskuddar som är från flera synvinklar den mest miljövänliga förpackningsmetoden och vår flis är tillverkad av stärkelse, en 100% naturlig produkt. 

Ablooms produkter är gjorda av de renaste ingredienserna från jordbrukare som respekterar deras mark och allt som lever på den. Många av våra ingredienser plockas för hand som gör det möjligt för oss att välja endast de allra bästa från skörden. Alla våra produkter är vegan och testas inte på djur. Inga artificiella parfymer läggs till våra produkter.

Vi har varit nominerad i kategorin Organic Beauty Awards Sverige Bästa Ekologiska Handkräm 2020. 
Tidigare år vann vi med Abloom Eye Cream i kategori bästa specialvård för ansikte och med Abloom Miracle Oil i kategori bästa upcoming product. 
Le Chateau du Bois har odlat och framställt den äkta "Fine Lavendel AOP"(Appelation Origine Protège) i Lagarde d'Apt sedan 1890. Framför allt fokuserar vi på kosmetiska hygienprodukter som skapar en känslomässig effekt och lugnar kropp och själ. Det viktigaste kännetecknet för Le Chateau Du Bois kosmetika är den höga andelen naturligt aktiva ingredienser perfekt balanserade i varje formel.

Varumärket är ECOCERT och denna certifiering är en garanti för produktens kvalitet och överensstämmelse. Garantierna är minst 95% naturliga ingredienser och minst 10% ekologiska ingredienser. Syntetiska parfymer och färgämnen, silikoner, parabener, ämnen från den petrokemiska industrin och etoxilerade föreningar (PEG), glykoler m.fl är förbjudet. Råvaror av animaliskt ursprung och produkttester på djur är också förbjudet. 

Utöver ECOCERT är Le Chateau Du Bois ett nischat varumärke som inte tillåter sig att påverkas av trender. Dess enda syfte är att producera, destillera och skapa kosmetiska produkter med minimal påverkan på naturen i syfte att bevara ett av de renaste ekosystemen i världen. Inverkan på naturen prioriteras framför jordbruksverksamhet och produktutveckling. Sedan 2004 har Le Chateau Du Bois anslutit sig till ett privat initiativ som skapats under 1992 och godkänts av staten: "Eco-Emballages" (Eco-Packaging). Målet är att bidra till insamling, selektiv sortering och upparbetning av hushållsförpackningar.

I dagens globala marknad finner vi olika lavendel och hybrider av olika ursprung. Varje köp av lavendel AOP (eller av en produkt som innehåller den i sin formel) gynnar producenterna. Detta bidrar till att stödja dem i deras svåra och torra bergsområden så att de kan fortsätta att producera. När man anger "Provence lavendel" måste tillverkaren ange kvantiteten eller procentsatsen av ingredienser som används i produkten och för att benämna "Provence" bevisa att fin lavendel eterisk olja är AOP certifierad. 

Vad är skillnad mellan äkta och falsk lavendel?
Fin lavendel växer på de torra bergen i Provence på 800m över havet. Det är en liten planta och endast en ensam blomma växer på varje stam. Man sår ett frö för varje planta. Sedan urminnes tider har den använts för sina medicinska egenskaper och har blivit "the blue gold of the region" sedan den blev utvald av en stor parfymtillverkare för dess delikata doft. Sedan dess har namnet "fin lavendel" använts av tillverkaren. Drygt 130-150kg blommor behövs för att kunna tillverka 1 liter eterisk olja.
Under bra år kan odlingar som täcker en hektar ge upp till 25 liter eterisk olja.   
Det latinska namnet är Lavendula augustifolia (lavender) olja. Det botaniska namnet är Lavendula augustifolia/Lavendula officinalis - Lamiaceae familjen. Naturliga allergener är limonene, linalol, greaniol och coumarin. Biokemisk specifikation är: linalyl acetate, linalool.

Spike lavendel är hög med långa blomsterstjälkar och har breda sammetslena blad. Den anpassar sig till varmt klimiat och torr, kalkhaltig jord. Den växer bäst över 500m höjd och växer naturligt i hela Frankrike. Den blommar från maj-augusti med lila-blå blommor som har en stark kamfer doft.

Havslavendel är en rikligt blommande lavendelart. Blommorna är de största i sitt slag. Den härstammar från medelhavet men främst Spanien och Portugal. Den trivs i torra klimat och ogillar stora mängder vatten. Kännetecknas av kompakta tuvor och grenar samt lite mindre rusik än fin lavendel.

Lavandin växer på mellan 0-800m höjd. Det är en hög planta med två stammar. Den är en hybrid (korsning mellan fin lavendel och spike lavendel). Man måste ta stickningar för att få nya plantor. Det kallas att klona. Resultatet blir då att alla plantor får samma storlek, färg och doft. Den började växa på 1950-talet och sedan dess har människor blandat ihop den med fin lavendel. Det är ett misstag eftersom den har mycket starkare doft, är oändligt mycket mindre subtil och har inte några medicinska egenskaper. Blommorna används i små dospåsar. För att tillverka 1 liter eterisk lavendelolja behövs 40kg blommor. Kvaliten på lavandin oljan är överlägset sämre än hos fin lavendel, även om dess pris är mycket attraktivt. Det produceras i stor mängd över hela världen. Oljan används i stor utsträckning till parfym, tvättmedel och deodoranter. Dessutom är det mycket olyckligt att lavandinoljeflaskor ofta är illegalt märkta med ordet "lavendel" istället för "lavandin".
 

IXXI's laboratorier finns i hjärtat av Landes Pinjetallskog i sydvästra Frankrike. Här i Europas största pinjetallskog som förvaltas och förnyas på ett föredömligt sätt, har forskare upptäckt att dessa anrika träd är fullmatade med unika resurser med välgörande egenskaper för huden. IXXI's hudvårdsserie, baserad på expertis inom anti age produkter och är tillverkad av maritima pinjetallens mest dyrbara extrakt: OPC PIN/ OPC tall. (OPC=polyfenoler) OPC PIN/ OPC tall utvinns ur tallbarken och är en kraftfull antiåldrande ingrediens som är rik på biotillgängliga polyfenoler. Med den franska patenterade ingrediensen som är av 100% naturligt ursprung, är OPC PIN/ OPC pinjetall grunden i IXXI's hudvårdsserie.

- IXXI använder endast tall från Landes skogen som är förvaltat och återvinningsbar.
- IXXI är delägare i organisationen “Un enfant peut sauver un arbre” = Ett barn kan rädda ett träd.
- IXXI Cosmetics projekt där skogen skördas inte mer än vad som återplanteras

Moskitofree portabel Luftrenare och Myggskydd  - gör dig osynlig för myggen
Läs mer på www.moskitofree.se eller köp i vår webshop här. 
En portabel luftrenare med negativa joner. 
Det finns många anti-mygg lösningar, men de är potentiellt inte utan konsekvenser för vår hälsa och för miljön. Yales Universitets John Carlsson och Nashvilles Universitets Laurence Zwiebel har påvisat att myggor är speciellt känsliga för komponenterna mänsklig lukt , koldioxid och värme. Vår teknologi är baserad på dielektrisk barriärutsläpp. Olikt många andra myggkontrollmetoder på marknaden, använder vår teknologi inga tilläggsprodukter / förbrukningsvaror och genererar inga kemiska restprodukter. En elektrod utsätts för hög elektrisk spänning, som producerar kontrollerade dielektriska barriärurladdningar som genom att verka på komponenterna i den omgivande luften, skapar en kall plasma av joner. Anjoner (negativt laddade joner) och de fria radikalerna gör sålunda att lukten som utsöndras av människorna, neutraliseras och stör myggornas luktorgan och desorienterar dem. Vi är inte längre ett mål för myggorna och vi är effektivt skyddade från stick, utan kemikalier eller bekämpningsmedel. 

En miljövänlig teknologi som är säker för både oss och myggen.
I näringskedjan äts mygglarver av fisk och amfibier, vuxna mygg äts av fåglar, fladdermöss, ödlor osv. Kan dessa djur överleva utan mygg? Alla opinioner anser att myggens  försvinnande inte skulle vara utan / skulle medföra negative konsekvenser för ett antal fåglar och fladdermöss. Myggorna är en del av en matwebb, dvs. en grupp djur som kopplas till andra, förklarar Jacques Blondel, ekolog och forskningdirektör hos CNRS.